Grupa uczniów Szkoły Podstawowej w Orzeszkowie realizujących projekt „Dobry czas, by poznać orzeszkowski las” dnia 27 września dotarła do restauracji Oberża „Leśna Dolina” za Głogowem.  Ośrodek Szkoleniowo-Konferencyjny KGHM Głogów. Uczestnicy projektu z humorem na twarzy czekali na warsztaty kulinarne pod okiem Szefów Kuchni. Bardzo ważną kwestią przy pracy w kuchni są zasady BHP, na które główny kucharz zwrócił szczególną uwagę instruując uczestników projektu.

Najfajniejszą częścią wyjazdu były warsztaty kulinarne, tym razem wspólnie robiliśmy rogaliki. Wszyscy pracowali dzielnie i nie mogli się doczekać wspólnej kolacji.Wszystkie dania były smaczne i bardzo pożywne.  A to nie koniec niespodzianek. W Leśnej Dolinie uczestnicy projektu mieli zapewniony nocleg, który był dodatkową atrakcją. Następnego dnia wędrowaliśmy szlakiem ścieżki dydaktycznej oraz mieliśmy okazje wypocząć w hotelu, który na każdym wywarł ogromne wrażenie.

 

Ten wyjazd z pewnością pozostanie na długo w naszej pamięci. Był rewelacyjny!!! Nad dziećmi opiekę sprawowały: Katarzyna Wincenciak, Agnieszka Syska, Julianna Wdowiak.

Wyjazd zorganizowany dzięki dofinansowaniu ze środków publicznych Gminy Wińsko.

1506442025372

 

JULIANNA WDOWIAK – SP ORZESZKÓW KOORDYNATOR PROJEKTU