Gotowali w „Leśnej Dolinie”
Grupa uczniów Szkoły Podstawowej w Orzeszkowie realizujących projekt „Najlepsze prawdziwki z orzeszkowskich lasów” dnia 28 września dotarła do restauracji Oberża „Leśna Dolina” za Głogowem. Ośrodek Szkoleniowo-Konferencyjny KGHM Głogów. Uczestnicy projektu z humorem na twarzy czekali na warsztaty kulinarne pod okiem Szefów Kuchni. Bardzo ważną kwestią przy pracy w kuchni są zasady BHP na które pan Marcin zwrócił szczególną uwagę instruując uczestników projektu.
W menu szefowie zaproponowali zupę grzybową z pęczakiem oraz kurczaka w sosie z kurkami. Najfajniejszą częścią nauki gotowania była degustacja osobiście przygotowanych dań. Wszyscy pracowali i nie mogli się doczekać wspólnej kolacji. Dania były smaczne i zdrowe. A to nie koniec niespodzianek. W Leśnej Dolinie uczestnicy projektu mieli zapewniony nocleg, który był dodatkową atrakcją. Następnego dnia wędrowaliśmy szlakiem ścieżki dydaktycznej oraz mieliśmy okazje wypocząć w hotelu, który na każdym wywarł ogromne wrażenie.
Ten wyjazd z pewnością pozostanie na długo w naszej pamięci. Był rewelacyjny!!! Nad dziećmi opiekę sprawowały: Katarzyna Wincenciak, Julianna Ulmaniec.
Wyjazd zorganizowany dzięki dofinansowaniu ze środków publicznych Gminy Wińsko.
Julianna Ulmaniec
SP Orzeszków