Orzeszkowskie lasy
Po raz kolejny uczestnicy projektu „Najlepsze prawdziwki z orzeszkowskich lasów” –projekt współfinansowany ze środków publicznych Gminy Wińsko realizowany przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Orzeszków brali udział w warsztatach kulinarnych. Pod czujnym okiem Aleksandry Gomułki-Uchrońskiej dzieci przygotowały tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami. Z zapałem lepiły pierożki, nakałdały farsz i wykrawały ciasto. Wszyscy byli mocno zaangażowani we wspólne gotowanie. Po pierogach był czas na słodki deser, który również samodzielnie przygotowały dzieci.
17 paźddziernika 2015 roku dzieci uczestniczące w projekcie „Najlepsze prawdziwki z orzeszkowskich lasów” –projekt współfinansowany ze środków publicznych Gminy Wińsko realizowany przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Orzeszków brały udział w warsztatach kulinarnych. Do wspólnego gotowania zaprosiliśmy Mamy naszych uczestników. Pierwszym przygotowanym daniem była pizza, następnym nasz specjał placek grzybowy. Na deser wspólnie przygotowaliśmy bombę witaminową czyli sałatkę owocową. Warsztaty przebiegły bardzo sprawnie a przygotowane potrawy były smaczne. Dziękuję Małgosi Wincenciak -Podbuckiej, Marioli Buzdygan oraz Ani Podbuckiej za pomoc podczas wspólnego gotowania.
Warsztaty przebiegły bardzo sprawnie a przygotowane potrawy były smaczne. Dziękuję Oli oraz Anieszce Świrskiej , Anecie Beresteckiej, Wiolecie Senio za pomoc podczas wspólnego gotowania.
Julianna Ulmaniec
SP Orzeszków