Po raz kolejny uczestnicy projektu „Najlepsze prawdziwki z orzeszkowskich lasów” –projekt współfinansowany ze środków publicznych Gminy Wińsko realizowany przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Orzeszków brali udział w warsztatach kulinarnych. Pod czujnym okiem Aleksandry Gomułki-Uchrońskiej  dzieci przygotowały  tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami.  Z zapałem lepiły pierożki, nakałdały  farsz i wykrawały ciasto. Wszyscy byli mocno zaangażowani we wspólne gotowanie. Po pierogach był czas na słodki deser, który również samodzielnie przygotowały dzieci.

17 paźddziernika 2015 roku dzieci uczestniczące w projekcie „Najlepsze prawdziwki z orzeszkowskich lasów” –projekt współfinansowany ze środków publicznych Gminy Wińsko realizowany przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Orzeszków brały udział w warsztatach kulinarnych. Do wspólnego gotowania zaprosiliśmy Mamy naszych uczestników.  Pierwszym przygotowanym daniem była pizza, następnym   nasz specjał placek grzybowy. Na deser wspólnie przygotowaliśmy bombę witaminową  czyli sałatkę owocową. Warsztaty przebiegły bardzo sprawnie a przygotowane potrawy były smaczne. Dziękuję Małgosi Wincenciak -Podbuckiej, Marioli Buzdygan oraz Ani Podbuckiej za pomoc podczas wspólnego gotowania. getattach,mid,49033,mpid,3,min,1,uid,beadd210f6ca52f5

Warsztaty przebiegły bardzo sprawnie a przygotowane potrawy były smaczne. Dziękuję Oli oraz Anieszce Świrskiej , Anecie Beresteckiej, Wiolecie Senio za pomoc podczas wspólnego gotowania.

 

Julianna Ulmaniec

SP Orzeszków